"טבריה עיר סיפור"
שם הסטודנט: דימה אוציטל
מנחה: אדר' יואב לניר
מיקום : טבריה




הפרויקט עוסק ביצירת מרחב תיירותי חדש בחוף הכנרת. מתייחס לא רק לקו המים אלא גם לסביבה מבחינה פיזית ותודעתית ובדרך זו יוצר הפרויקט דיאלוג בין הסביבה לקו המים.
אזור הכנרת מהווה מוקד משיכה למבקרים ונופשים רבים מהארץ ומהעולם. זהו אזור רב חשיבות במסורת היהודית ומהמקומות החשובים והמקודשים ביותר בנצרות. כיום רוב המקומות המוסדרים לפנאי ונופש מרוכזים על קו המים, דבר היוצר עומס רב בחופים ולא מאפשר לציבור הרחב ליהנות מהמגוון הרחב של נכסי נוף ותרבות הקיימים באזור.
מהות הכנרת מורכבת מ3 רבדים:
המציאות, ההיסטוריה והמיתוס שמגלם את כל המשמעות הסימבולית של מרחב הכנרת. חלק מהרעיון בפרויקט הוא חשיפת הרבדים ההיסטוריים והמיתיים של מרחב הכנרת לצד הרובד המציאותי והצגת המרחב כרב תרבותי. כל זה לצד הרעיון המרכזי בפרויקט שהוא חשיפת רצועת החוף של הכנרת המתפרסת בפועל על פני 7.7ק"מ אשר מתוכם כרגע רק כ500מ' חשופים לשימוש חופשי לציבור, וחיבור חזק ויציב בין קו המים לשטח העירוני (בעיר טבריה). מכיוון שהפרויקט מתקיים באזור שהוא אזור רב תרבותי (יהודים, נוצרים ודרוזים) יש לשים לב ולהתייחס לפרויקט ככזה ולא לשים דגש יתר על דת או תרבות מסוימת אלא להתייחס אליו כאזור רב תרבותי כפי שהוא. הדימוי של הכנרת משתנה מאדם לאדם ומתרבות לתרבות ולכל אחד יש יחוס ודימוי שונה כלפי המקום.
הפרויקט מציע גישה תכנונית חדשה אשר תשמור ותדגיש את ערכי הנוף הקיימים, כך שהמרחב ייתפס ויתפקד כמכלול תרבותי ונופי אחד ולא כקו מים בלבד. דבר זה יפחית את הלחצים על החוף וגם יעשיר את החוויה של המבקר באזור.
חזון הפרוייקט שלי מתמקד בניסויון ליצירת רצף אורבני המשמש לסיפור דרך עירוני אשר בסופו חושף, מחזק, ומשלים את החיבור החסר בין חלקי העיר השוני אחד לשני ואת החיבור לבין העיר עצמה לימת הכנרת.
