מהשוליים למרכז
שם הסטודנטית: אזלן בנדר
מנחה: אדר' צבי גרש
מיקום : אילת




ישראל של שנת 2015 היא ישראל שהולכת ומתמרכזת אזור גוש דן נהיה צפוף יותר יקר יותר, ופותח פער עם שאר הארץ בענפים השונים חינוך תרבות ,מסחר,כלכלה וכו .מצב זה תופס תעוצה, שיאור האבטלה פריפריה גדל מקומות הבילוי מועטים החינוך באותה הרמה וערי הפריפריה נשארים מאחור יחד עם אנשיה.
הצעת הפתרון-כבר בשנות החמישים ראו שמרכז הארץ מתחזק ובצעו את הרעין להקמת ערי פיתוח במטרה לישב את כל הארץ, הטעות היתה בחישוב התקציב ביחס לכמות ערי הפיתוח שהוקמו וביזור נכון של אוכלוסיות עולים עם תושבים ותיקים והתמדה בהתפתחותם הוקמו כמות גדולה של עיירות קטנות מבוזרות בכל המדינה במקום להשקיע יותר תקציב בפחות ערים מבוזרות בכל הארץ לחזק אותן ושיהפכו לערי מטרופולין שסביבן ילכו ויצמחו במידת הצורך ערי הלווין ומסביבן התיישבות חקלאית , קיבוצים ומושבים .
אילת -במרחק של מאות קילומטרים מהמרכז חלקו הגדול מדבר המיושב בדלילות ופרט לקיבוצים קטנים או מושבים לא ניתן לראות שום עיר שתצליח לספק לאוכלוסיה זו את מה שלעיר גדולה יש להציע .
אילת מחולקת לאזורים באופן קיצוני, ישנה ריכוזיות של פונקציות מאוד
בולטת - אזור התעשיה, אזור המלונות ואזור המגורים, והמרכז העירוני נשאר קטן אל אף גדילתה של אילת בעשוריםהאחרונים. אחוז האוכלוסייה הקבוע באילת נמוך מאוד והתחושה שמשתרעת היא כמקום זמני, כאשר זו התחושה במקום מסוים קרוב לוודאי שהוא לא התפתח.
רעיון הפרויקט- מטרת הפרויקט היא לאפשר למקומיים לחוש שייכות לעיר אילת כדי שתתפתח ותתחזק ותהפוך מעיר נופש לעיר מגורים. הרעיון מתבסס על עירוב שימושים הקמתם וביזורם של מרכזים שכונתים והקמה של מרכז עירוני חזק בגודל תואם לגודלה של אילת כיום יצירת רחובות מוצלים שיזמינו אליהם את תושבי המקום לשהות בחוץ גם בשעות היום החמות.פיתוח מוסדות תרבות חינוך ופנאי שיזמינו אוכלוסיה צעירהלאילת
נחל שחמון היום - אורכו של נחל שחמון הוא ארבעה קילומטרים,ממוצע הגשמים הוא 22 מ”מ לשנה והוא יבש רוב השנה. בנחל ניתן למצוא מגוון צמחים ובע”ח .
תכנון - ציר נחל שחמון כציר עירוני מרכזי
נחל שחמון הממוקם בפריפריה של אילת מהכניסה המערבית לאילת דרך כביש 12 עד הים ממזרח. הנחל נמצא בתוך העיר ומחלק אותה לשניים , משהופך את הצד הדרומי ליותר מרוחק בנוסף לעובדה שהנחל על-אף המצאותו בתוך העיר לא נעשה שימוש בו, הנחל נמצא מחוץ להישג ידם של התושבים בגלל הנגישות הלקויה, מחסור במקומות מוצלים ו פיתוח ושימור המקום רעיון חיזוק הפריפריה בא לידי ביטוי על ידי הוספת מרכזיים שכונתיים לאילת שיתחברו לציר הנחל שיהווה ציר עירוני שמשלב טבע נגיש ומוסדות השכלה ומצדו השני מגורים ומסחר
